Long time, no seen

Hej och hå. Nu har det gått en bra tid sedan det dokumenterades något utav arbetet på denna blogg. Under en och en halv månad har några utav följande saker hänt:

1. Niorna har haft prao och därav varit borta en vecka. Detta ledde till att korridorerna var tömda på en tredjedel av eleverna på skolan och jag fann det som mest påtagligt i matsalen.

2. Det har varit höstlov. För många kom höstlovet inte en vecka för tidigt (snarare en vecka försent i vissa fall) då många tiden innan lovet var trötta och mer omotiverade än den vanliga icke-motivationen som ibland tycks ligga inbyggd i högstadieelever för att uppfylla normen. Värt att nämna är att det ofta ter sig vara mer snack om att skolan suger än vad de faktiskt tycks uppfylla detta påstående. Kort sammanfattat, lovet var lägligt, men många var glada över att komma tillbaka. (Så även jag som spenderade en vecka med att fylla på D-vitaminsdepåerna)

3. Lucia hägrar sig med ljus i sin krona och därav har luciaövningarna även de dragit igång. Ett gäng på omkring 11 personer träffas en gång i veckan tillsammans med mig och musikläraren för att lära sig sjunga sånger som skall sprida ljus i mörka vintertider. Resultatet av de senaste övningarna har varit högljudda diskussioner och en känsla av att Lucia inte är så fridfull som många säkert föreställer sig. Detta kommer att få en spännande fortsättning och jag ska försöka hålla bloggen uppdaterad. Eftersom det är jul snart så ser jag trots motgångar med hopp på luciatåget och tror att de tappra elever som vågar sjunga kommer att klara ut detta galant.

4. November har kommit och fyllt hela Sverige (bortsett från norra delen av vårt land) med mörker. Ack så få soltimmar vi har fått och prognosen ser inte bättre ut den kommande tiden. Mörkerinvasionen har lett till en sparsam energinivå närmast den obefintliga och många uttrycker en stor trötthet som inte kan botas med sömn (dock tror jag fortfarande på sambandet mellan sömn, mat och energi).

5. Volleybollar flyger i luften idrottstimmarna och minst lika många bollar hamnar lika snart på marken igen. Eleverna ligger med andra ord just nu i hårdträning inför den stora årliga volleybolltuneringen. Det är med glädje vi kan se framemot att se lagen slåss och kämpa för att vinna och med ännu mer glädje vi kan se fram emot att se lagen delta. I slutändan är det inte själva vinsten utan deltagandet som är det viktiga eftersom vi alla nog är bekanta med uttrycket ”det gör inget om man inte vinner, det viktigaste är att man deltog”! Som sagt, the more the merrier.

Detta är några utav de saker som har hänt och som kommer att hända på skolan. Stämningen är annars tämligen god trots att det har varit en del problem med vandalism av nödutgångslampor, möbler och diverse annat.

Fred och Kärlek

Sara Nissfolk